Posao za 50 pripravnika

Bez autora
Jul 17 2013

Vlada Brčko distrikta usvojila je danas odluku o zapošljavanju 50 pripravnika u privredi distrikta, za šta je u ovogodišnjem budžetu obezbijeđeno 500.000 KM. Priliku za odrađivanje jednogodišnjeg pripravničkog staža na osnovu ove odluke će dobiti 50 pripravnika, od kojih 70 odsto sa visokom stručnom i višom školskom spremom, te 30 procenata sa srednjom stručnom spremom. Biće angažovani pripravnici koji najkasnije od 31. decembra 2009. godine imaju prebivalište u Brčko distriktu i nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Za njihov angažman moći će aplicirati samo zdrava preduzeća koja redovno ispunjavaju obaveze prema državi i kod kojih inspekcija rada nije utvrdila "rad na crno".

Posao za 50 pripravnikaVlada Brčko distrikta usvojila je danas odluku o zapošljavanju 50 pripravnika u privredi distrikta, za šta je u ovogodišnjem budžetu obezbijeđeno 500.000 KM.

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Mustafa Nuković rekao je nakon sjednice Vlade da će priliku za odrađivanje jednogodišnjeg pripravničkog staža na osnovu ove odluke dobiti 50 pripravnika, od kojih 70 odsto sa visokom stručnom i višom školskom spremom, te 30 procenata sa srednjom stručnom spremom.

"Biće angažovani pripravnici koji najkasnije od 31. decembra 2009. godine imaju prebivalište u Brčko distriktu i nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Za njihov angažman moći će aplicirati samo zdrava preduzeća koja redovno ispunjavaju obaveze prema državi i kod kojih inspekcija rada nije utvrdila 'rad na crno'", naveo je Nuković.

Program zapošljavanja pripravnika realizovaće Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta, a kriterijum dužine čekanja na evidenciji nezaposlenih neće biti primjenjivan, što znači da će privredni subjekti moći birati kadrove koji su im potrebni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik